تغذیه | تغذیه ورزشی | سلامتی | لاغری و چاقی

چربی ها

On

 چربی ها

سلول های چربی شبیه مخازن ذخیره انرژی هستند که به منظور مصارف بعدی مورد استفاده قرار می گیرند. چربی ها در غذاهایی نظیر کره ، مارگارین ، روغن ،مغزها ،ودانه های روغنی یافت می شوند. پژوهش ها نشان داده که چربی های خوب نظیر
روغن ماهی به خصوص ماهی های آب های عمیق و روغن زیتون شامل اسیدهای چرب مهمی هستند که اگر در افراد بالای ۶۵ سال مصرف شوند خطر حمله قلبی را تا ۴۴ درصد کاهش می دهند.

انواع متفاوت چربی

چربی های اشباع شده

چربی هایی که در دمای معمولی جامد هستند .  چربی های اشباع شده به صورت عمده در محصولات حیوانی یافت می شوند و منجر به زیان های عمده ای در بدن می شوند. این نوع چربی مرتبط با ساخت کلسترول در رگ ها می باشد. پژوهش ها نشان داده که چربی های اشباع شده در رژیم غذایی می توانند منجر به افزایش سطح کلسترول بد در خون شوند. این نوع کلسترول ، کلسترول ناخواسته است که باید از افزایش آن جلوگیری شود.

گوشت ، محصولات لبنی ، تخم مرغ ، کیک ، بیسکویت ، کلوچه و… شامل این نوع چربی هستند.

چربی های اشباع نشده تک اتصالی

چربی های اشباع نشده تک اتصالی به کاهش میزان کلسترول بد در خون کمک می کنند. روغن زیتون ، کلنون و بادام زمینی شامل این نوع چربی هستند.

چربی های اشباع نشده چند اتصالی

در مقادیر کم می توانند به کاهش کلی کلسترول کمک کنند. روغن نباتی و روغن نخل نمونه هایی از چربی های اشباع نشده چند اتصالی هستند.
 چربی ها
تاًثیرات مصرف چربی

مصرف چربی دلیل عمده ذخیره چربی در بدن است، زیرا چربی ها به لحاظ کالری غنی هستند. این در حالی است که متخصصین تغذیه همواره توصیه می کنند که افراد باید کمتر از۲۰ درصد کالری دریافتی خود را از چربی به دست آورند . همچنین توجه دارید که مصرف بسیار چربی منجر به ایجاد بیماری های مختلف و بالا رفتن وزن می شود، پس به منظور دوری از این مسئله افراد نیازمند به مصرف چربی سالم در رژیم خود هستند. چربی ها ، منبع ویتامین های قابل حل D ،AوE می باشند.

چربی ها به تولید هورمون ، سلامتی پوست  و محافظت از ارگان های حیاتی کمک می کنند. وجود میزان قابل توجهی چربی در رژیم غذایی می تواند منجر به افزایش خطر ابتلاء به بیمارهایی شود که در جوامع پیشرفته رو به افزایش هستند.

جایگزین های بهینه

چربی های اشباع شده را در رژیم غذایی تان محدود کنید. این چربی ها عبارت از کره ، خامه ، محصولات روزانه چرب ، گوشت های چرب ، کیک ، کلوچه و غذاهای سرخ کردنی می باشند. به منظور پخت غذا از گوشت لخم استفاده کنید و قبل از پخت چربی ها پوست را از گوشت جدا کنید و تا جایی که امکان دارد از مصرف محصولات لبنی پرچرب دوری کنید.

نسبت به چربی های پنهان در موارد غذایی فرآیند سازی شده و غذاهای شور آگاه باشید. چربی های مایع را به انواع جامد ترجیح دهید. برای مثال سعی کنید از روغن زیتون به جای کره استفاده کنید.

حجم هایی از چربی های اشباع نشده یا چربی خوب را در رژیم غذایی تان بگنجانید. منابع شامل : ماهی ، روغن کلولا ، زیتون ، مغزهای روغنی و… می باشند.

همچنین سعی کنید روزانه از چربی های امگا ۳ استفاده کنید که شامل ماهی های چرب نظیر ماهی آزاد ، تن و ساردین می باشند. سعی کنید طی هفته سه وعده غذایی تان را یبه مصرف ماهی اختصاص دهید.

منبع : jafarpoor.com

About احسان اخلاق منش

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *