تغذیه | فیتنس | مقالات | میوه ها و سبزیجات

نارگیل در سبد تغذیه بدنسازان

On

نارگیل در سبد تغذیه بدنسازان

نارگیل ، میوه ای است که هم اکنون در این فصل به وفور یافت می شود و شاید برای برخی از بدنسازان این سوال پیش بیاید که این میوه که حدود ۳ هزار سال پیش در جنوب آسیا کشت می شده و در حال حاضر در تمام مناطق استوایی وجود داشته ، چه جایگاهی در سبد غذایی آنها دارد ؟ روغن نارگیل معمولاً روغن محبوب ورزشکاران و به ویژه بدنسازان و افرادی است که رژیم می گیرند . دلیل این مسئله آنست که روغن نارگیل کالری کمتری نسبت به سایر روغن ها دارد و محتوی چربی آن به راحتی تبدیل به انرژی می شود و موجب انباشته شدن چربی در قلب و عروق نمی شود . روغن نارگیل همچنین به بالا بردن سطح انرژی و استقامت بدنی بدنسازان نیز کمک می کند و در نتیجه عملکرد بدنی آنان را ارتقاء می بخشد .

البته گوشت نارگیل از کالری بسیاری برخوردار است و ضمن اینکه خواص منحصر به فردی در چربی سوزی دارد ، ولی توجه به این مسئله الزامی است که اگر به میزان زیادی مصرف شود و کالری آن سوزانده نشود ، به افزایش وزن منجر می شود و این شامل دانه های روغنی نیز می شود و آنها نیز از مواد روغنی مطلوب و اشباع نشده ای برخوردارند ؛ ولی اگر بیشتر از حد نیاز بدن مصرف شده و کالری آنها طی فعالیت های ورزشی سوزانده نشود ، نتیجه مشابه  ( افزایش وزن ) داشته و در نهایت به چربی تبدیل خواهند شد . موضوع اشاره شده  – فارغ از خواص مفید دیگر – فقط در خصوص کالری آن می باشد .

گوشت نارگیل

گوشت نارگیل دارای آنزیم های مختلف مانند انورتین ، اکسیداز و کاتالاز می باشد . در ۱۰۰ گرم گوشت تازه نارگیل مواد زیر موجود است .

انرژی                    ۳۵۰ کالری

آب                          ۵۰ کالری

پروتئین                   ۵/۵ گرم

چربی                    ۳۵گرم

مواد نشاسته ای        ۹ گرم

کلسیم                  ۱۲میلی گرم

پتاسیم                 ۲۵۰میلی گرم

سدیم                  ۲۵میلی گرم

فسفر                  ۹۵میلی گرم

آهن                    ۸ میلی گرم

ویتامین ب ۱        ۰/۰۵ میلی گرم

ویتامین ب ۲        ۰/۰۲ میلی گرم

ویتامین ب ۳        ۰/۵ میلی گرم

ویتامین ث           ۳/۲ میلی گرم

خواص دارویی گوشت نارگیل

گوشت سفید نارگیل از نظر طب قدیم ایران ، گرم و خشک است و شیر نارگیل نیز کمی گرم و مرطوب است و برخی از خواص آن عبارتند از :
۱- نارگیل بدلیل داشتن کالری زیاد و مواد مغذی چاق کننده است

۲- حرارت داخلی بدن را افزایش می دهد

۳- برای خوشبو کردن دهان مفید است

۴- ضعف کبد را درمان می کند

۵- ادرار را زیاد می کند

۶- زخم های بدن را مداوا می کند

۷- برای تقویت دستگاه هاضمه مفید است

شیر نارگیل

همانطور که گفته شد به مایعی که در داخل نارگیل وجود دارد شیر نارگیل گفته می شود . ولی باید اضافه کرد که با له کردن و چرخ کردن گوشت سفید نارگیل نیز شیری بدست می آید که به آن هم شیر نارگیل گفته می شود و در اکثر موارد ، منظور از شیر نارگیل شیری است که از گوشت نارگیل گرفته می شود . شیر نارگیل یک غذای کامل است که می توان آن را با شیر مادر مقایسه نمود.

نارگیل در سبد تغذیه بدنسازان
در شیر نارگیل اسید های آمینه مختلفی مانند هیستدین ، آرژینین ، لیزین و تایروزین ، تریپتوفان ، پرولین ، لوسین و آلانین موجود است

در ۱۰۰ گرم شیر نارگیل مواد زیر موجود است .

آب                        ۶۵ گرم

پروتئین                  ۳/۲ گرم

چربی                    ۲۵گرم

مواد نشاسته ای       ۵ گرم

کلسیم                  ۱۶ میلی گرم

فسفر                  ۱۰۰ میلی گرم

آهن                    ۵ میلی گرم

ویتامین ب ۱        ۰/۰۳ میلی گرم

ویتامین ب ۲        ۰/۰۱ میلی گرم

ویتامین ب ۳        ۰/۸ میلی گرم

ویتامین ث           ۲ میلی گرم

خواص شیر نارگیل

۱- شیر نارگیل هم ملین و هم ضد اسهال است

۲- برای رفع اسهال خونی مفید است

۳- برای برطرف کردن آب آوردگی بدن از شیر نارگیل استفاده کنید

۴- شیر نارگیل ضد سم است

۵- برای پایین آوردن تب مفید است

۶- برای معالجه بیماری های پوستی مفید است

۷- انرژی زا بوده و در درمان خستگی های مفرط و استرس موثر است.

۸- اسید های چرب موجود در آن می تواند عملکرد غده تیروئید را بهبود بخشد و مانند آنتی بیوتیک ، رشد باکتری ها را در بدن متوقف کند .

۹- در کاهش میزان کلسترول بد ( LDL  ) و کنترل میزان چربی خون موثر بوده و در پیشگیری از ابتلا به تصلب شرائین و سکته های قلبی مفید شناخته شده است .

روغن گوشت نارگیل

روغن نارگیل از تقطیر گوشت سفید نارگیل به دست می آید و دارای خواصی می باشد که برخی از آن عبارتند از :

۱- برای معالجه بیماری های پوستی به کار می رود

۲- حافظه و هوش را تقویت می کند

۳- درد مثانه را رفع می کند

۴- در درمان کمردرد موثر است

۵- محرک نیروی جنسی است

تاثیر روغن نارگیل بر کبد و دیابت

تری گلیسرید های زنجیره ای و اسید های چرب موجود در روغن نارگیل ، از ابتلا به بیماری های کبدی و کیسه صفرا جلوگیری کرده و در دفع سنگ کلیه موثر است . همچنین مصرف روغن نارگیل در کنترل میزان قند خون موثر بوده و باعث ترشح انسولین می شود .

نارگیل در سبد تغذیه بدنسازان
روغن نارگیل و استخوان ها

روغن نارگیل حاوی مقادیر فراوانی از مواد معدنی و ویتامین های ضروری برای سلامت بدن بوده و از طرف دیگر دارای ترکیباتی است که در افزایش جذب این مواد در بدن نقش مهمی ایفا می کند . پیشگیری از پوسیدگی دندان ها ، حفظ و استحکام استخوان ها و دندان ها از خواص دیگر این میوه مغذی است .

نقش روغن نارگیل در سیستم ایمنی بدن

روغن نارگیل حاوی اسید های ضروری برای سلامتی بدن افراد است . لوریک اسید ، کاپریک اسید ، و کاپرپیلیک اسید از اسید های ضروری و مورد نیاز بدن است که در روغن نارگیل وجود دارد . لوریک اسید در بدن انسان به مونولورین تبدیل می شود . مونولورین ترکیب شیمیایی است که وظیفه آن مقابله با انواع میکرب ها بوده و قدرت دفاعی بدن را افزایش می دهد .

مضرات خوردن نارگیل

نارگیل دیرهضم است و در بدن خلط تولید می کند . بنابراین بهتر است با شکر خورده شود . چون نارگیل گرم است ممکن است در گرم مزاجان اشکالاتی تولید کند از این نظر این گونه افراد باید آن را با میوه های ترش ،   لیمو و هندوانه بخورند . خوردن آن برای سرمزاجان و سالمندان بسیار مفید است و اشکالی تولید نمی کند . خوردن نارگیل فاسد و کپک زده برای بدن مضر بوده و ایجاد استفراغ می کند .

منبع : jafarpoor.com

About احسان اخلاق منش

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *