سالم ترین و مضرترین چاشنی ها ( سس ها )

 سالم ترین و مضرترین چاشنی ها ( سس ها )

امروزه چاشنی های غذایی جایگاه بسیار مهمی در تغذیه انسانها دارند ، بنابراین مهم است که بدانیم کدامیک از آنها سالم ومفید و کدامیک مضر و ناسالم هستند از این رو به معرفی بهترین ها و بدترین ها خواهیم پرداخت.
در مورد سس مایونز چه فکر می کنید ؟

متاسفم اما روغن بازیافت شده دانه سویا مهمترین بخش سس های مایونز است و این اصلاً خوب نیست ، چرا که این روغن بازیافت شده باعث ایجاد التهاب شده و با برخورداری از مقدار زیادی امگا-۶ بالانس امگا-۳ به امگا-۶ بدن را به هم می ریزد. البته اگر بتوانید سس مایونزی پیدا کنید که در آن به جای استفاده از روغن بازیافت شده دانه سویا از روغن زیتون استفاده شده باشد مطمئن باشید که یک چاشنی سالم و بسیار مفید است .

مایونز ۱ ۳۰۰×۱۹۹ سالم ترین و مضرترین چاشنی ها ( سس ها )

کچاپ ! نه زیاد …

بله سس کچاپ از گوجه فرنگی ساخته می شود اما اکثر سس های کچاپ عاری از لایکوپن سودمند و مفید هستند، متاسفانه این سس ها حاوی مقدار زیادی شکر هستند ، بنابراین در مصرف و انتخاب آنها احتیاط کنید.

کچاپ ۱۳۵×۳۰۰ سالم ترین و مضرترین چاشنی ها ( سس ها )

سس باربی کیو ؟ نه اصلاً …

سس باربی کیو معمولاً از سس کچاپ هم مضرتر است ، چرا که مقدار زیادی شکر و چربی به آن اضافه می شود و مقدار عصاره گوجه فرنگی آن به مراتب کمتر از سس کچاپ است . این سس ها حاوی مقدار زیادی روغن بازیافت شده دانه سویا یا روغن های ناسالم دیگر هستند که متاسفانه اصلی ترین ترکیب این سس ها به شمار می روند و در اکثر موارد سس های سالاد بدو ن چربی با مقدار زیادی شکر هستند . به علاوه باید به یاد داشته باشید که شما نیاز به چربی های مفید دارید تا بتوانید ویتامین ها و املاح سبزیجات را به خوبی جذب کنید ،

بنابراین سس های بی چربی گزینه مناسبی نیستند . متاسفانه اکثر شرکت هایی که ادعا می کنند سس سالادشان را با روغن زیتون تولید می کنند فقط مقدار اندکی از روغن زیتون واقعی را در ترکیب محصولاتشان بکار می برند و برای تامین بخش اصلی روغن مورد نیازشان از روغن های ناسالم و بی خاصیت بهره می گیرند.

 سالم ترین و مضرترین چاشنی ها ( سس ها )

باربی کیو ۳۰۰×۳۰۰ سالم ترین و مضرترین چاشنی ها ( سس ها )

اما سالم ترین چاشنی ها برای مصزف روزانه کدامند؟

در ادامه به معرفی ۵ چاشنی مفید و سودمند و سالم خواهیم پرداخت که مزیت های بسیار زیادی برای سلامتی دارند.  مسلماً چاشنی های سالم زیادی وجود دارد که فواید آنها برهیچ کس پوشیده نیست ، اما این ۵ چاشنی از سلام ترین و بهترین ها هستند.

سس خردل : بله خردل یکی از سالم ترین چاشنی ها است . ابتدا به این نکته اشاره می کنیم که هیچ شکری به آن افزوده نمی شود . همچنین خردل حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان است . به علاوه اینکه دانه خردل زرد حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان و همچنین ماده ای به نام تومریک ( ماده ای که به عنوان یک ماده ضد سرطان شناخته می شود ) و پایریکا است که هر دو از بهترین و قدرتمند ترین آنتی اکسیدانها بشمار می روند.

سس سالسا : با اینکه سس کچاپ بخاطر مقدار زیادی شکر که به آن اضافه می شود در لیست چاشنی های مضر قرار گرفت ، اما سس سالسا یکی از سالم ترین چاشنی ها است ، چرا که اگر آن را از یک شرکت خوب خرید کنید ، مطمئناً ذره ای شکر به آن اضافه نخواهد شد . سس سالسا یک محصول گیاهی است ، بنابراین با خرید آن دچار اشتباه نخواهید شد .

خوردن سس سالسا با سفیده تخم مرغ در صبح لذت فراوان دارد . اگر از طرفداران سس کچاپ هستید ، ولی دوست دارید که جذب شکر را کاهش دهید بهترین جایگزین سس کچاپ سس سالسا است به شما اطمینان می دهم که طعم سالسا روی همبرگر کاملاً شبیه طعم کچاپ با همبرگر است . فقط یادتان باشد که چیپس های ذرتی که اکثر مردم با سالسا می خورند خیلی هم سالم و مناسب نیستند ، چرا که این چیپس های ذرت با روغن های سنگین که چندین بار استفاده شده اند آماده می شوند بهر حال اگر دوست دارید چیپس های ذرت را با سس سالسا میل کنید ، بهتر است از سالم بودن چیپستان کاملاً مطمئن شوید یا خودتان آن را بصورت کاملاً سالم آماده کنید.

سس اوکادو:می دانم که اوکادو دارای چربی زیادی است ، اما دیگر لازم نمی دانم که در مورد چربی اوکادو توضیح بدهم ، چرا که همه مردم می دانند که این چربی ها بسیار مفید هستند از این رو اوکادو به یک چاشنی سالم و دوست داشتنی تبدیل می شود که می توان در کنار اکثر غذاها از آن استفاده کرد . نظر شخصی من این است که می توان از اوکادو در کنار همبرگر زغالی ، سفیده تخم مرغ ، و یا جوجه یا کبابتان استفاده کنید فقط باید مراقب باشید که علیرغم اینکه چربی ای مفید است ولی کالری های ورودیتان را خیلی بالا نبرد.

سس پاستا: این سس که معمولاً از مخلوط سیر ، ریحان ، بادام زمینی ، روغن زیتون ، و پنیر درست می شود حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان و چربی های مفید قدرتمند است که مزه بسیار خوب و جالبی نیز دارد . این سس را در کنار ساندویچ ، گوشت سرخ کرده و سفیده تخم مرغ بخورید و یک طعم باورنکردنی را تجربه کنید.

سس داغ و آتشین :در حقیقت اکثر این سس ها سالم و مفید هستند از این جهت که در آنها شکر اضافه شده ای وجود ندارد بعلاوه اینکه فلفل تند این سس ها بسیار مفید است و باعث افزایش متابولیسم و افزایش جزئی در دمای بدن می شود ، اما نکته منفی در مورد این سس ها این است که معمولاً حاوی مقدار نسبتاً زیادی سدیم هستند و در مورد این قضیه هم باید در هنگام خرید دقت بیشتری داشته باشید و با خیال راحت آنها را بخورید.

اکنون شما ۵ چاشنی بسیار مفید و خوشمزه می شناسید امیدوارم بتوانید با آنها غذای سالم و خوشمزه ای بخورید.

منبع : jafarpoor.com

۰ دیدگاه

پیام بگذارید.

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.