خوردن کله پاچه برای ورزشکاران خوب یا بد ؟

 خوردن کله پاچه برای ورزشکاران خوب یا بد ؟

هر چند که غذا خوردن از لذتهای دلچسب بشر است، اما امروز می خواهم شما را به خوردن یکی از شش غذای چندش آور جهان که سازمان بهداشت جهانی هم آن را مورد تحریم  قرار داده است،دعوت کنم!
البته ما چون گوشمان از این تحریم ها پر است، توصیه سازمان بهداشت جهانی را نشنیده گرفته وهمین غذای چندش آور را برای پر کردن شکم بی هنر پیچ پیچ پیشنهاد می دهیم!

اصولاً مردم دو دسته اند :

یا کله پاچه خورند یا اینکه از دو فرسخی این غذا رد نمی شوند! کله پاچه را باید یک غذای صد در صد ایرانی دانست بنابر مستندات تاریخی اولین بار ایرانی ها بودند که به سروکله پاچه گوسفند هم رحم نکردند! البته در برخی از کشورها هم این غذا مورد استفاده قرار می گیرد.در کشورهای عربی به آن باجه گفته میشود. همسایگان شمالی ما در ارمنستان و آ؛ذربایجان به این غذا (( خاش )) می گویند. در تاجیکستان کله پاچه را می پزند و استخوان های آن را با مواد دیگری درون طشت ریخته و می گذارند سرد شود. غذای بدست آمده را که مانند ژله شده است تقسیم کرده و می خورند. اسم این غذا در تاجیکستان (( خلدیت )) است!

 بهترین موقع برای خوردن کله پاچه، فصل پاییز و زمستان است که هوا می طلبد که آدم سری به کله پزی بزند! کله پاچه غذای محبوب نسل قدیم است که خوشبختانه نسل جدیدم آز آن استقبال کرده بخصوص طایفه نسوان! در قدیم از در هر کله پزی که رد می شدی به ندرت خانمی را مشاهده می کردی که نشسته باشد و پا به پای آقایان به خوردن کله پاچه مشغول باشد، اما خوشبختانه یا متاًسفانه امروزه خانوم ها به رفتن به کله پزی اقبال عمومی نشان داده اند!

از خواص کله پاچه که خواسته باشید، بدانید وآگاه باشید که کله پاچه پرچرب و انرژی زا است و از پروتئین بالایی برخوردار است و سرشار از ویتامین های گروه B،بخصوص B12است.نکته قابل تاًمل آن که کلسترول بالایی دارد که این فقره قابلیت انسداد در رگهای خونی را فراوان دارد!

اکنون به سراغ خود کله پاچه برویم که شامل سر، دست و پاچه گوسفند است و بناگوش، زبان، مغز، چشم، گوشت صورت و پاچه آن قابل خوردن است. نخستین قدم در درست کردن کله پاچه،  خرید آن است. البته اگر هوس کله پاچه کردید ، بهتربن و آسانترین راه رفتن به کله پزی است.اما اگر به هر دلیل خواستید در خانه کله پاچه درست کنید به این نکات توجه کنید! کله های موجود در بازار لزوماً کله گوسفند نیست! بلکه کله میش و بز هم قاطی آنها پیدا می شود.اگر فرق آنها را خواستید، عارضم خدمتتان که میش و بز در این صنف وظیفه زاد و ولد را بر عهده دارند، بنابراین تا آنجا که قد بدهد در قید حیات می مانند و بعد از ذبح شدن، طبیعتاً سن و سالی از آنها گذشته و کله پیری خواهند داشت! اما گوسفند زبان بسته همان یکی دو سال اول ذبح شده و کله اش جوان تر است!بنابراین اگر خواستید کله پاچه بخرید، از گوسفند بودن آن مطمئن شوید که هم خوشمزه تر و هم زود پزتر است!

بعضی مغازها اجزای کله پاچه را جدا جدا می فروشند.

یعنی زبان، پاچه، چشم و مغز آن ر خوردن کله پاچه برای ورزشکاران خوب یا بد ؟ا جدا کرده و به شما عرضه می کنند. در مورد خرید مغز بدانید که رنگ مغز ملاک نیست . مغز مانده ، ظاهری وارفته ، خشک و متلاشی شده دارد! ( بیخود نیست کله پاچه را جزو شش غذای چندش آور جهان می دانند!!)

فصل بهار،فصل بره کشان است! بنابراین کله پاچه های این فصل لذیذتر و بهترند.درحال حاضر اکثر کله پاچه های موجود در بازار پاک کرده است اما اگر خواستید درخانه آن را پاک کنید باید قابلمه را پر از آب کرده و بگذارید دمای آن تا حدود هفتاد درجه بالا برود، بعد کله پاچه را داخل آن ریخته و با یک کارد تیز روی پوست آن بکشید.

توصیه من به شما آن است که مغز آن را با ساطور از کاسه مغز بیرون آورده و جدا بپزید، چون مغز زود پز است.برای آن که مغز خوشرنگ شود کمی زردچوبه به آن اضافه کنید. برای پختن کله پاچه آن را داخل قابلمه ریخته و به اندازه ای که نیمی از کله زیر آب برود، روی آن آب بریزید. یک عدد پیاز ومقداری ادویه به آن اضافه کرده وبگذارید بپزد.

به یاد داشته باشید که موقع پختن، نباید زیاد بجوشد بلکه باید روی حرات بسیار ملایم کله پاچه را پخت. در قدیم طباخی ها کله پاچه را درون دیگ های استوانه ای شکل سنگی می پختند. چون آن موقع از گاز خبری نبود. آتش زیر دیگ از شاخ و برگ گوسفند و ذغال تهیه می شد.

حال باتوجه به اینکه کلسترول بالایی دارد و باعث انسداد رگی می شود و سازمان بهداشت جهانی آن را جزء شش غذای چندش آور جهان معرفی نموده است ! انتخاب با خودتان است شاید خودم هم هوس کنم و سالی یه بار بخورم.

منبع : jafarpoor.com

۰ دیدگاه

پیام بگذارید.

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.