تغذیه | گیاهان دارویی | مقالات

خواص دم نوش ها

خواص دم نوش ها
دمنوش‌ ها و جوشانده‌ های گیاهی میان برخی افراد طرفدارانی حتی بیش از چای سیاه و سبز دارد با این‌ حال، خواص و طرز تهیه چند دمکرده و جوشانده آشنا شوید اما یادتان باشد اگر بیماری خاصی دارید قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید و اگر بیمار نیستید از زیاده‌روی و مصرف پیاپی آنها حتما خودداری کنید.

دمنوش گل گاوزبان و سنبل طیب ( طبیعت گرم و تر)
خواص:آرام بخش اعصاب، خواب آور، ضد سردردهای عصبی ،
ضد سودا و صفرا، ضد قولنج و اسپاسم، ضد تشنج و صرع، تقویت کننده قوه باء ( قوه جنسی )
طرز تهیّه:۴ قاشق چایخوری گل گاوزبان یا ۱ قاشق سنبل طیب بعلاوه ۱ عدد لیموعمانی
دمنوش بادرنجبویه:( طبیعت بسیارگرم )
خواص:در بعضی مزاج­ها بالا برنده فشارخون، مقوی قلب و اعصاب خون ساز، تقویت کننده سلول هـای مغزی، خـواب آور، آرام بخش، نشاط آور، ضد بوی بددهان
طرز تهیه:یک قاشق غذاخوری + ۲ لیوان آب جوش + نبات
تذکر:افرادی که دچار فشار خون هستند با احتیاط مصرف کنند.
دمنوش دارچین:( طبیعت گرم و خشک )
خواص:محّرک اعصاب ، ضد وسواس و جنون ، مؤثر در درمان ناراحتی های گوارشی، دیابت، دردهای استخوانی و سردی بدن، مفرّح و تقویت امور جنسی، تقویت کبد و معده.
طرزتهیّه:چند قلم دارچین + ۲ لیوان آب چوش + نبات.
دمنوش زنجبیل:( طبیعت گرم و خشک)
خواص:بالا برنده فشارخون، ضدضعف اعصاب، تقویت حافظه، ضد درد مفاصل، تقویت قوه باء ( قوه جنسی )، مقوی معده ، خون ساز ، ضد سم غذایی
طرزتهیّه:۱ قاشق چایخوری کوبیده زنجبیل + ۲ لیوان آب جوش + نبات
دمنوش اسطو خرودوس : ( طبیعت گرم و خشک )
خواص:آرام بخش اعصاب، تقویت کننده سلول های مغزی، ضدمیگـرن ضدزکام و آسم و برونشیت، ضد اگزما، مؤثر در درمان روماتسیم
طرز تهیّه:۱ قاشق غذاخوری + ۲  لیوان آب جوش + نبات
دمنوش آویش: ( طبیعت معتدل )
خواص:بالا برنده فشارخون، تقویت اعصاب، رفع کولیتهای مزمن، مدر ( ادرارآور)، ضد انگل و رطوبت بدن، ضد صفرا، مؤثر در درمان زکام ، سرفه و آسم ، اشتهـارآور، کاهش دهنده غلظت خون، مقوی جهاز هاضمه ( گوارش )، تقویت بینایی.
طرز تهیّه: ۱قاشق غذاخوری + ۲ لیوان آب جوش + نبات
دمنوش نعنا یا پونه:( طبیعت گرم )
خواص:ضداسهال و استفراغ، ضد نفخ، مقوی معده، خوش بوکننده دهان، رفع خستگی، مؤثردردرمان بیماری­ های ریوی از جمله تنگی تنفس آسم، سرفه، مقوی قلب ، مؤثردر درمان سرماخوردگی.
طرز تهیّه:۱ قاشق غذاخوری  + ۲ لیوان آب جوش + نبات

خواص دم نوش ها
دمنوش اکلیل کوهی:  ( طبیعت گرم و معتدل )
خواص:گیاه معجزه­ گر، مقوی اعصاب ، مدر ( ادرارآور )، ضد عفونت کلیه ضد صفرا، ضددلهره و اضطراب، ضد زکام ( سرما خوردگی)، آسم، سیاه سرفه تقویت کننده بدن، مقوی معده، ضد دردهای روماتیسمی، استخوان و کمر، مؤثر در دفع سنگهای کلیه و کیسه صفرا.
طرز تهیّه:۲ قاشق غذاخوری + ۲ لیوان آب جوش + نبات
دمنوش مرزنجوش:( طبیعت گرم )
خواص:آرام بخش، بهترین داروی میگرن کهنه و سردردهای ، ضد نفخ، ضد سرماخوردگی، ضد اسهال، خلط آور، تب بر، اشتهاآور.
طرز تهیّه: ۱قاشق غذاخوری + ۲ لیوان آب جوش + نبات
دمنوش بهارنارنج: ( طبیعت گرم )
خواص: آرام بخش، تقویت کننده قلب و اعصاب، مفرح و نشاط آور
طرز تهیّه: ۱قاشق غذاخوری + ۲ لیوان آب جوش + نبات
دمنوش گلپر: ( طبیعت گرم و خشک )
خواص:  تقویت کننده قوی حافظه، ضد فراموشی، ضد صرع، کمک به درمان اسهال ، تقویت قوه جنسی ، کمک به هضم غذا، اشتهاآور، ضد جوش و دُمل.
طرز تهیّه: ۱قاشق غذاخوری + ۲ لیوان آب جوش + نبات
دمنوش آلبالو:( دم کرده میوه آلبالو)
خواص:اشتهاآور، کمک به هضم غذا، پایین آورنده فشارخون
طرز تهیّه: آلبالو رسیده بدون دم ۲۰۰ گرم +  ۴ لیوان آب جوش + نبات
دمنوش دارچین و زنجبیل:
خواص: این نوشیدنی تسکین دردهای دوران پریود خانم ها بسیار مفیداست.
طرز تهیّه: چوب دارچین خرد شده ۱ قاشق غذاخوری + زنجبیل به اندازه یک بندانگشت یا ۱ قاشق چایخوری پودرآن + ۳  لیوان آب جوش ۳۰  دقیقه روی حرارت ملایم دم بکشد، در زمان مصرف بهتراست با کمی عسل شیرین شود.
دمنوش پونه کوهی و آویش:
خواص: این نوشیدنی برای فصل پاییز و زمستان بسیار مناسب بوده و خاصیّت ضد عفونی کننده دارد، برای سرماخوردگی و دردهای پریود بسیار مناسب است.
طرز تهیّه: ۱ قاشق غذاخوری آویش + ۱ قاشق غذاخوری پونه+ ۳ لیوان آب جوش ( بهتراست در زمان مصرف با عسل شیرین شود)
دمنوش میوه گل نسترن، ( طبیعت گرم)
خواص: پایین آورنده فشار خون و قندخون ، سرشار ویتامین ث، ضد سرماخوردگی ، مقوی معده، ضد اسهال،
طرز تهیّه:  میوه گل نسترن ( ۱۵ عدد) در یک قوری ( ۲ لیوان آب جوش ) به همراه مقداری نبات دم کرد میل شود.
چای سبز:
خواص: ضد سرطان ، محرک سیستم ایمنی بدن، کاهش پرفشاری خون، ضد افسردگی،

تذکّر: گیاه چای سبز و سیاه یکی است. در صورتی که برگ تازه چای را به سرعت خشک کنندچای سبز به دست می­آید ولی زمانی که برگ چای مورد تخمیرقرارگیرد تغییراتی در رنگ و بـو، مزه و مواد و اثرات آن نسبت به چای سبز ایجاد می­شود و چای سیـاه به دست می­آید.

خواص دم نوش ها

چای سیاه ( چای معمولی ):
خواص: چای سیاه کمتراز چای سبزاست.
عوارض چای سیاه:
۱- افزایش ترشح اسیده معده باعث تشدید ناراحتی های معده می­شود.
۲- چای سیاه مانع از جذب آهن شده و کم خونی ناشی از فقرآهن را تشدید می­کند.
۳- کافئین موجود در چای احتمال ایجاد بیماری سیستیت در پستان خانم ها را افزایش می­دهد.
۴- از نظر طب اسلامی و سنتی چای سیاه باعث افزایش تولید خلط سودا در بدن می­شود.
نکات مهم:
۱-بهتراست از چـای­ هایی استفاده شود که بدون مـواد افزونی همچون رنگ دهنده و طعم دهنده­ ها باشد.
۲- جهت کاهش مضرات چای بهتراست با مصلح آن مصرف شود مصلح چای دارچین و یا هل است.

۳-هیچ وقت فراموش نکنید که مصرف یک نوع چای گیاهی به طور مداوم باعث بروز   عوارض زیادی می­شود از این رو پیشنهاد می­شود در طول هفته خود را با چای های گیاهی مختلفی که برای شما مفید هستند پرکنید تا دچار عوارض ناشی از مصرف زیاد آن نشوید.

۴- برای دم کردنی­ های گیاهی بهتراست از قوری­ های چینی یا شیشه ­ای استفاده شود.
۵-قوری را روی حرارت غیر مستقیم کتـری یـا سمـاور قرار دهیم .
۶-برای دم کشیدن ۱۵ دقیقه کافی است امّا هر چه بیشتردم بکشد بهتراست.
۷-دمنوش را صاف نموده و میل نمائید.
۸-دم کشیده و صاف کرده این چای­ ها تا چند روز قابل مصرف است.

منبع : فیتنس تیپس

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *