آشنایی با خواص سیر

آشنایی با خواص سیر

سیر از جمله سبزیجات پرخاصیتی است که بصورت مختلف شامل ، خام ، پخته ، سرخ شده ، ترشی ، خشک و پودر مورد استفاده قرار می گیرد . ولی با توجه به اینکه دهن انسان پس از خوردن سیر بوی ناخوشایندی می گیرد ، اغلب افراد شاغل از خوردن آن امتناع می کنند ، در حالی که برای این منظور و رفع بوی آن ، معمولاً خوردن سیب ، کرفس ، کاهو ، سبزی ، یک قاشق عسل ، یا جویدن چای خشک یا جعفری را پیشنهاد می کنند . البته امروزه برای آن دسته از افرادی که صرف نظر از بوی بد سیر علاقه ای به طعم آن نیز ندارند ، قرص های سیر بدون بو به بازار آمده تا دیگر از مزایای آن بی بهره نمانید.

خواص غذایی سیر

سیر سرشار از فولیک اسید ، ویتامین C  ، کلسیم ، آهن ، منیزیم ، پتاسیم و مقدار کمی روی و ویتامین های B1، B2 ، B3  است.

خواص درمانی سیر

سیر ماده شیمیایی به نام آلیسین ( Allicin ) دارد که یک آنتی بیوتیک بسیار قوی است و نقش مهمی در نابود کردن طیف وسیعی از باکتری ها دارد . این تاثیر حتی بیشتر از پنی سیلین و تتراسایکلین است

خوردن سیر خام باکتری ها را از بین برده و قدرت ایمنی بدن را بالا می برد . سیر پخته نیز نقش کاهش دهنده کلسترول خون را دارد ، آن را رقیق کرده و از تشکیل لخته های خونی جلوگیری می کند . سیر پخته یک داروی طبیعی ضد سرفه و پیشگیری کننده از برونشیت است .

سیر برای درمان بیماری های مختلفی از جمله آسم ، روماتیسم ، و فشار خون بالا مفید است ، در ضمن سنگ کلیه را خرد می کند و در ضد عفونی کردن دستگاه های ادراری و مثانه نیز موثر است . سیر از جمله سبزیجاتی است که باعث پیشگیری از بسیاری از سرطان ها می شود.

منبع : jafarpoor.com

۰ دیدگاه

پیام بگذارید.

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.